Idź do sklepu Cena detaliczna: 107,50 PLN
Cena hurtowa*: 15,30 EUR (11,875 CV)


Nowa formuła znanego produktu Antiox+ francuskiego producenta Trading Point Group powstała w oparciu o najnowsze technologie i wieloletnie doświadczenie. Produkt „A” to unikalny kompleks z zestawem najbardziej skutecznych przeciwutleniaczy, który chroni komórki twojego organizmu przed szkodliwym działaniem wolnych rodników, które atakują twoje ciało prawie co sekundę. Kompleks przeciwutleniaczy tworzy silną barierę przed wirusami, negatywnymi skutkami promieniowania, promieniami UV i zanieczyszczeniami atmosferycznymi. Polecany jest jako biologicznie aktywny suplement diety - dodatkowe źródło związków polifenolowych, flawonoidów, garbników, witaminy C, beta-karotenu, witaminy E, cynku, selenu.



Ochrona przed wolnymi rodnikami, wspomaganie obniżania wysokiego cholesterolu.

Nieprawidłowa dieta, przepracowanie, stres czy zanieczyszczone środowisko towarzyszące naszemu codziennemu życiu to koszty, które płacimy za postęp cywilizacyjny i rozwój świata w którym żyjemy. Zanieczyszczenia i zły styl życia przyczyniają się do powstawania i rozwoju chorób cywilizacyjnych. Jednym z głównych czynników, które przyspieszają rozwój tych chorób są wolne rodniki zwane również utleniaczami, czyli różnego typu substancje toksyczne powstające w naszym organizmie lub spożywane z nieświeżą żywnością, wchodzące w reakcje i niszczące inne substancje niezbędne do prawidłowego funkcjonowania ludzkiego ciała.

Z punktu widzenia naukowego, wolne rodniki są to atomy, grupy atomów lub cząsteczki, posiadające na ostatnim orbitalu nieparzysty elektron. Są one chemicznym produktem ubocznym komórkowej przemiany materii, powstają w procesach energetycznych z udziałem tlenu i odznaczają się dużą reaktywnością chemiczną. Właśnie ta zdolność wchodzenia w różne reakcje chemiczne z innymi związkami jest odpowiedzialna za ich toksyczne czy niszczące działanie.

Żartobliwie wolne rodniki można określić jako czarne owce w rodzinie lub środowisku, które swoich kolegów, inne substancje chemiczne biorące udział w ważnych procesach życiowych sprowadzają na złą drogę niszcząc je lub czyniąc z nich samych wolne rodniki.

Utleniacze biorą udział w powstawaniu takich schorzeń jak miażdżyca i zawał serca, rak, udar mózgu, zaćma starcza, choroba Parkinsona czy reumatoidalne zapalenie stawów, a także w przyspieszaniu procesów starzenia się organizmu. Palenie papierosów, picie alkoholu, przyjmowanie różnych leków, infekcje, promieniowanie ultrafioletowe, a także substancje zanieczyszczające środowisko i nieprawidłowe żywienie, a w szczególności niedostateczne spożycie antyoksydantów to kolejne czynniki stymulujące powstawanie utleniaczy.

Przez miliony lat natura nauczyła się chronić nasz organizm przed skutkami działania wolnych rodników, dając nam przeciwutleniacze, które stojąc na straży naszego zdrowia i długowieczności, chronią organizm przez inaktywacje lub niedopuszczanie do rozwoju wolnych rodników. Nazwa "przeciwutleniacze" lub zapożyczone z języka angielskiego "antyoksydanty", sugeruje, że chodzi o substancje przeciwdziałające utleniaczom (ang. oxidants).

Antyoksydantami są najczęściej witaminy i inne związki roślinne, jak np. barwniki, które możemy znaleźć w kolorowych owocach i warzywach. Niektóre związki pochodzenia zwierzęcego również mają działanie przeciwutleniające, a tran, wyciąg z wątroby niektórych ryb morskich ma udokumentowane działanie ochronne w chorobach o podłożu miażdżycowym. Utrzymanie równowagi pomiędzy ilością wolnych rodników, a układem antyoksydacyjnym ma duże znaczenie dla zachowania zdrowia. Antyoksydanty chronią organizm przed działaniem wolnych rodników przez wiązanie tlenu, pożywki utleniaczy i tym samym ich neutralizację. W ten sposób antyoksydanty wzmacniają mechanizmy obronne organizmu. Witaminy C i E, beta-karoten oraz mikroelementy selen i cynk zalicza się do antyoksydantów najlepiej chroniących nasze zdrowie.

Bardzo aktywnymi antyoksydantami są flawonoidy należące do związków polifenolowych. Ciemne i czerwone winogrona zawierają kilkadziesiąt takich związków, w tym antocjanidyny nadające barwę owocom. W 100 gramach czerwonego wina występuje około 55 miligramów taniny, 20 miligramów katechiny i 20 miligramów antocyjanidyny. We Francji, w regionach gdzie występuje duże spożycie czerwonego wina, zachorowalność na choroby miażdżycowe jest o wiele mniejsza niż gdzie indziej mimo spożywania dużych ilości tłuszczów (sery, mięsa).

Aby ochronić nasz organizm przed działaniem substancji utleniających należy spożywać więcej bogatych w antyoksydanty warzyw i owoców. Można też wspomagać organizm i uzupełniać niedobory witamin, minerałów i mikroelementów przyjmując odpowiednie suplementy diety bogate w antyoksydanty.

Wskazania
Biologicznie aktywny dodatek do pożywienia stanowi uzupełnienie normalnej diety w witaminy i mikroelementy, wykazuje działanie antyutleniające, silnie zwiększa aktywność układu odpornościowego i wytrzymałość organizmu na czynniki stresowe. Zalecany dla osób starszych lub osób o obniżonej odporności. Suplementy diety nie mogą być stosowane jako substytut zróżnicowanej diety.

Zastosowanie
- wspomaga odporność organizmu,
- wykazuje duże właściwości antyoksydacyjne,
- pomaga w obniżeniu wysokiego cholesterolu,
- pomaga w regulacji ciśnienia,
- uczucie ciężkości w nogach, żylaki, hemoroidy,
- pomaga w regeneracji i tworzeniu zdrowej populacji komórek,
- spowalnia procesy starzenia się organizmu.

Składniki
Witamina C (kwas L-askorbinowy), ekstrakt z pestek winogron (Vitis vinifera) w tym polifenole, otoczka kapsułki: hydroksypropylometyloceluloza, witamina A (beta-karoten), witamina E (octan D – alfa – tokoferylu), cynk (tlenek cynku), drożdze wzbogacone w selen, ekstrakt z liści miłorzębu dwuklapowego (Ginkgo biloba), substancja przeciwzbrylająca: sole magnezowe kwasów tłuszczowych.

Ekstrakt z pestek winogron - nasiona winogron zawierają polifenole, które są silnymi przeciwutleniaczami, które blokują wolne rodniki i sprawiają, że komórki są zdrowe bez zmiany ich struktury. Ponadto ekstrakt z pestek winogron wzmacnia naczynia krwionośne i oczyszcza je z dodatkowego cholesterolu, poprawiając pracę serca.

Selen - ma również właściwości przeciwutleniające. Główną funkcją tego mikroelementu jest spowolnienie procesu utleniania lipidów. Ponadto selen stymuluje wytwarzanie przeciwciał i blokuje toksyczne działanie metali ciężkich.

Ekstrakt z miłorzębu japońskiego - dzięki swoim naturalnym składnikom ginkgo biloba ma różnorodny wpływ na organizm ludzki: aktywuje obwodowe krążenie krwi, poprawia dopływ tlenu do tkanek i narządów, działa przeciwutleniająco, pomaga utrzymać normalne ciśnienie krwi, blokuje tworzenie się skrzeplin, przyspiesza regenerację komórki mózgowe.

Naturalny beta-karoten - jako naturalny przeciwutleniacz tłumi aktywność wolnych rodników, zapobiegając uszkodzeniom komórek i chroni nas przed przedwczesnym starzeniem.



Skład i forma preparatu - 30 kapsułek pochodzenia roślinnego
Skład jednej kapsułki:
Ekstrakt z pestek winogron (w tym polifenole) ... 80 mg (76 mg) **
Witamina C ... 65 mg - 81% RWS
Cynk ... 15 mg - 150% RWS
Witamina E ... 12 mg ekwiwalentu alfa tokoferolu - 100% RWS
Ekstrakt z liści miłorzębu japońskiego ... 10 mg **
Witamina A ... 2000 µg ekwiwalentu retinolu - 250% RWE
Selen ... 50 µg - 91% RWS

** - nie określono referencyjnych wartości spożycia,
RWS - % referencyjnych wartości spożycia

Sposób użycia
Raz dziennie po jednej kapsułce w czasie posiłku, popijając wodą. Nie należy przekraczać zalecanej porcji do spożycia w ciągu dnia.

Warunki przechowywania
Przechowywać w szczelnie zamkniętym opakowaniu w suchym miejscu, w temperaturze pokojowej (nie wyższej niż 25°C). Suplementy diety powinny być przechowywane w sposób niedostępny dla małych dzieci.

Nazwa producenta
Trading Point groupe Elite Pharm, 17 rue des Freres Lumiere, 67201 Eckbolsheim, France

Produkt jest odpowiedni dla wegetarian, nie zawiera parafin!

Do pobrania
Zobacz specjalnie opracowaną broszurę na temat nowych produktów linii Classic Hit (Project V):